Livet & Vardagen

2020, vad har du att bjuda på?

Så tar ett nytt år sin början igen. Det är alltid lite speciellt tycker jag. Det blir på något sätt lättare både att blicka tillbaka och att titta framåt kring nyårsafton.

Jag och maken brukar köra årets topp tre på nyårsafton. Det här året var förstaplatsen given. Lilla Es entré i familjen. Han fyller ett år om några dagar och hela familjen undrar hur det kunde gå så fort? Har han verkligen varit i vår familj alla månader nu?! Utbrast storasyster förvånat.

Lilla E i bärsjalen för snart ett år sen.

Andraplatsen på min lista var lite luddigare. Sommaren. Det lugnare tempot, utflykterna, mysiga dagar här hemma med släktingar och vänner. Bad, jordgubbar, grillkvällar i uterummet och lekande barn på gräsmattan.

Tredjeplatsen blev årets julafton. Den blev så himla mysig! Lugnt och skönt med lite för mycket mat, glada barn och pensionärer och ett tomtebesök. Jag blir ofta lite stressad när det drar ihop sig även om jag blivit bättre på att förbereda och tycker det är himla kul att fixa och ha gäster. Men i år uteblev stressen och allt bara flöt på. Lite snö på det så hade allt varit perfekt.

Årets gran med tomten Knut och julbocken Gunnar. De bästa av vänner.

Det var tillbaka blicken det. Framåt ser jag mest trevligheter i spåkulan. Det andra kommer oavsett vad jag ser eller inte så det struntar jag i för tillfället.

Några trevligheter som jag ser fram emot är utflykter med familjen, både stora och små. Det blir bl.a. Sälen nu i vinter och ett besök hos släkten i Göteborg till sommaren. Just sommaren med alla småturer gillar jag extra mycket. Vi har hittat några favoritställen som vi gärna återvänder till. Som Strömsholms slott och Vallby friluftsmuseum. Förra sommaren fick vi även tips om Glass & Berså som vi definitivt kommer besöka igen. Vem kan motstå god glass i en mysig trädgård?

Glass & Berså

Jag börjar jobba igen om bara några dagar och det ser jag också fram emot. Det ska bli riktigt spännande med nya utmaningar. Men självklart kommer det kännas lite vemodigt att inte ha lika mycket tid med barnen som jag varit bortskämd med nu.

Både jag och maken små hemmakatter. Vi tycker om att planera tillsammans och hitta på nya projekt både inomhus och utomhus. Nu är väl tanken att vi inte ska hitta på något nytt utan slutföra det vi redan påbörjat. Vi får se hur det går. Men det ska läggas trall, byggas stödmur och svetsas plåt. Och anläggas en ny rabatt!

Den sista har jag lagt till halvt i smyg efter förra årets grävarbete när det kom fram lite större stenar.

Pionen Sarah Bernhardt är en trolig kandidat i kommande rabatten.

Men året börjar som sagt med 1-års kalas. Tätt följt av att maken fyller jämt. Familj, vänner och firanden, jag hoppas att det sätter tonen för hela året!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram