Livet & Vardagen

7-års kalas med massa gott!

Här om dagen fyllde Stora A sju år. Eftersom det är som det är det här året så blev det trippla kalas. Ett med några tjejer från klassen som hon ändå träffat hela terminen. Ett med ena sidan av släkten och ett med andra sidan av släkten. Då Stora A är en festfixare av rang har beställningarna på bakverk haglat under flera veckors tid.

Först ut var kompiskalaset. Det var djurtema och gästerna skulle mumsa tårta, morotskaka, ballerina och massa frukt bestämde Stora A. Tårtan innehöll sockerkaksbottnar med ett lager jordgubbssylt/gräddeblandning med skivade jordgubbar ovanpå och ett lager vaniljkräm. Jag försöker göra det mesta själv och just vaniljkrämen blir så mycket godare då. Snabbt att fixa är det också. Receptet jag använder finns här.

Allt utom figurerna gjorde jag tillsammans med Stora A. Figurerna kom från Din tårta som hade väldigt snabb leveranstid.

Därefter var det kalasuppehåll tills riktiga födelsedagen. Då bjöds kusinerna på glassbomb. Den innehöll vaniljglass, chokladglass och jordgubbsglass och serverades med jordgubbssås och maränger. Jag hade tänkte fuska och köpa jordgubbssåsen men hittade ingen. Så vi mixade jordgubbar från frysen med lite sockerlag och citron, det blev jättebra.

Till det hade vi bakat sockerkaka och kolasnittar. Två enkla och goda bakverk som är nya favoriter här hemma. Både jag och dottern gillar att baka så det är roligt att hinna göra det ihop. Även denna gång fixade vi ett fint fruktfat.

Sist ut var kalaset för andra sidan släkten. Då var det hallon och chokladtårta på menyn. Sockerkakan och kolasnittarna fick sällskap av maränger. Och givetvis ett nytt rejält fruktfat!

Den blev rätt fin, men ingen ny favorit smakmässigt tyvärr. Hallon, choklad och passionsfruktskräm med sockerkaksbottnar.

Det sista kalasfirandet avslutades med ett ännu större firande får jag lov att säga. Mina föräldrar firar 40-årig bröllopsdag så kvällens middag och trevligheter tillägnades dom. En riktigt fin dag ❤️

En kommentar

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram