Drömmar & Inspiration

All in på halloween

Jag har alltid tyckt att halloween är lite rysmysig så där. Men sen Stora A blev just stor så har det eskalerat mer för varje år. Just nu smider vi planer för årets allra roligaste spöktimme och hämtar inspiration från tidigare år. Här kommer ett axplock ur familjens fotoalbum!

Det började så smått för nåt år sedan. Då målade vi toarullar och vek in ena sidan som öron. Med vingar och ögon blev det fina fladdermöss. Piprensarna sitter rätt igenom rullen och hjälper fladdermössen att hänga upp och ner i kökslampan.

Fladdermöss av toapappersrullar

Jag tror att det var året efter som vi både pysslade och gjorde lite halloweeninspirerad mat för första gången. Då blev det bl.a. skelett av tops, spöken- och pumpafigurer av toarullar, grön spaghetti och små flugsvampar av minimozarella och körsbärstomater. Stora A var stormförtjust och jag insåg att halloweenmat kan ta huuuur lång tid som helst. Det spelar liksom ingen roll att det är enkel mat när den är pillig att göra.

Så småning om var det dags för vår första pumpa. Vi valde en mindre sort och både jag, Stora A och maken hjälptes åt. Då vankades det taco i halloweentappning med spindelkaka till efterrätt.

Urkarvad pumpa med guacamole och grönsaksstavar
Halloweenfika

Förra året fick Stora A stå på egna ben. Då bjöd hon in till halloweenfest med fika bestående av bl.a. giftbål, mumiekorvar, minipumpor, spindelkakor och spökpromenad. Ur högtalarna strömmade läskiga ljud och spökliga buuuuhuuu, tills en festdeltagare lite försynt undrade vad som lät, och om det kanske kunde sluta låta…

Tyvärr har vi inte varit så duktiga på att fotografera pyntet varken inomhus eller utomhus. Men vi försöker bättrar oss och hoppas på att visar upp lite bilder på årets rysmysigaste högtid 2019.

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram