Livet & Vardagen

Alla ❤️ dag

Jag vet, jag vet. Kommersiellt jippo och allt sånt. Men jag tycker ändå att det är mysigt med alla hjärtans dag. Visst ska vi visa varandra kärlek året om. Men kärleken är värd en egen dag tycker jag.

Här hemma har Stora A anammat alla hjärtans dag sen nåt år tillbaka. Det ska pyntas och pysslas och dukas fint. Hon är lika förtjust i att fixa åt andra som i att få något själv. Och hon brukar få nån liten grej. I år hade jag köpt ett kort och ett gosedjur till båda barnen. Sen kom deras underställ med posten i går så det fick bli som en extra present. Blommorna var makens idé och det gick verkligen hem hos dottern.

Lilla E konstaterade glatt att det satt en ”voff, voff” på hans plats. Dessutom var det kul att springa omkring med kortet. Det gick att posta både här och där.

När det gäller oss vuxna i familjen har vi haft som tradition att turas om att fixa nåt mysigt på alla hjärtans dag. Lite fin mat till exempel. Med två barn, varav en vill vara med och fira, har det blivit lite svårare. Så i år kom jag på den optimala grejen. Tyckte jag. Maken fick en liten burk med tolv lappar i. En för varje månad under ett år framöver. På lapparna står det saker som är mysiga och romantiska men varken särskilt dyra eller tidskrävande. Det fungerar lätt i vardagen är tanken. Samtidigt som det sätter guldkant på nämnda vardag.

Oavsett hur ni andra firar eller inte firar alla hjärtans dag så hoppas jag ni får en skön start på helgen och en fin fredag!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram