Drömmar & Inspiration,  Livet & Vardagen

Äntligen! Skumbad och tända ljus

I oktober 2019 skrev jag om en dröm. Drömmen om skumbad och tända ljus. Vi hade ett bråkigt badkar som vi ville byta ut. Vårt dilemma var att vi ville byta ut allt runtomkring badkaret också. Och nu, två år senare har drömmen blivit sann. Välkommen in i vårt badrum!

Eller ja, det här är vårt gamla badrum. Det bråkiga badkaret, det mindre vackra golvet, de väldigt blå väggarna, skötbordet som tar upp massor med plats och byrån som gör ett långsmalt rum ännu smalare då både spegelskåp och kommod saknades. Kortet togs av Stora A efter en baddag då badrummet förutom allt det ovannämnda innehöll en kopiös mängd handdukar och badkläder. Alla syns inte i bild…

I mitten på augusti såg badrummet ut så här. Maken slet med att riva ner allt gammalt och regla om golv och allt möjligt. En av de bästa sakerna var att väggen kunde flyttas in 20 cm när vi valde att dra om rören och den ”nisch” eller vad man nu ska kalla det som tandborstar mm stod på försvann.

En del udda lösningar uppdagades. Det här är avrinningen till badkaret som helt enkelt knutits på plats.

Efter flera veckor med en toa, dessutom en toa belägen längst bort i andra änden av huset, började familjens längtan efter de nya badrummen bli stor. Vi hade bra hantverkare som körde på och njöt av att komma hem och se vad som hänt. Och tillsist, efter några justeringar och tillfixade felköp så såg det ut så här!

Vi är så otroligt nöjda! Det är vackert, det är bra gjort och det är funktionellt. Stora A och Lilla E är nöjda ägare till varsitt skåp. Jag och maken är nöjda ägare till allt annat. Och efter att alla provbadat det nya badkaret kan vi konstatera att vi numera slipper ett bråkigt badkar. Tjoho!

Drömmen om tända ljus och skumbad lever i allra högsta grad!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram