Livet & Vardagen,  Mat & Dryck

Bananplättar & Bär

Mina ungar tycker att bananplättar är ett toppenmellis. Jag håller med. Den där halvtråkiga bananen i fruktskålen kan mosas och vispas ner i ägg och mjöl, sen är man nästan i mål.

Vill man lyxa till det med smaken så är lite vaniljsocker eller kakao perfekt. Servera bananplättarna med frukt eller bär så är melliset färdigt!

Du behöver

  • Två ägg
  • En mogen banan
  • 1/2 dl mjöl
  • Ev lite (1/2 tsk ungefär) vaniljsocker eller kakao
  • Valfria frukter eller bär

Gör så här

  • Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dom.
  • Häll ner mjölet och ev smaksättning, vispa så klumparna försvinner.
  • Mosa bananen ordentligt och lägg ner i smeten. Rör om.
  • Stek plättarna (3 i taget) i lite smör i en stekpanna på låg värme.
  • Servera med valfri frukt eller bär.
Receptet är hämtat från Rullavagn.se

Tips! Perfekt att frysa in och ta fram det som inte går åt en annan dag. Eller gör en större sats så vet du att det blir över, det kan rädda dig en annan dag!

Kan vara smart att lägga lite bakplåtspapper mellan plättarna du fryser in. Då blir det lätt att ta fram så många du vill ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram