Bulgursallad med rödbetor, halloumi, avokado & yoghurtsås
Första sommaren i huset var första gången jag odlade egna rödbetor. Dom var så goda! Och vi fick massor. Det var då receptet på den här matiga salladen kom till. En kombination av härligheter som förutom rödbetor innehåller halloumi och avokado. Det blev min lunch här om dagen och jag hoppas att det får bli din lunch en annan dag.

Bulgursallad, 3 – 4 port
- Bulgur
- 2 avokado
- 500g rödbetor (eller polkabetor som jag hade nu, det blir lika bra)
- 1 paket halloumi
- 1 tomat
- 10 cm gurka
Yoghurtsås
- 4 dl matyoghurt
- 2 vitlöksklyftor
- Saft från citron
- Salt och peppar
Gör så här
- Koka rödbetorna omkr 25-45 min beroende på storlek. Dom ska gå att sticka igenom.
- Gör såsen genom att hälla matyoghurten i en skål. Pressa i vitlöken. Pressa i några droppar citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen och smaka av igen före servering.
- Koka bulgurn enligt anvisningarna på paketet. Häll upp i en skål.
- Skär tomat och gurka i små tärningar. Blanda ner i bulgurn när den är ljummen.
- Skär halloumin i bitar. Jag skär den först i ca 0,5 cm tjocka skivor och sedan varje skiva i 6 bitar. Lägg på hushållspapper en stund.
- Skölj de färdiga rödbetorna under kallt vatten för att gnugga bort skalet med händerna. Skär i mindre klyftor.
- Dela och skiva avokadon.
- Stek halloumibitarna i en klick smör på lite över medelvärme. De ska bli gyllene och få lite yta. Det kan vara smart att steka i två omgångar.
- Varva rödbetor, halloumi och avokado över bulgurn och voilà, du är klar!
