Trädgård & Odlingar

De första fröna

Nu har jag och Stora A stoppat ner årets första fröer i jorden. Förutom vattenmelon och gurka är det tio olika tomatsorter. Nytt rekord!

Rosa tomater

En av förra årets favoriter som går under arbetsnamnet ”Rosa tomater” är självklart med igen. Den har florerat i bygden och dess riktiga namn är okänt för mig. Sen är det massor med nya bekantingar där jag har extra höga förhoppningar på tre sorter. Efter att jag bad om tomattips i en trädgårdsgrupp jag är med i är Ildi, Oxheart och Chocolate cherry tomater som jag verkligen ser fram emot att smaka.

Första omgången för i år.

Fyra frön av varje sort har vi petat ner så om alla tar sig bra får jag dela ut lite till släkt och vänner.

Vattenmelonen Suger Baby var också med förra sommaren. Två meloner på två plantor var ett magert resultat. Men dom var så goda att jag provar igen. Och nu åkte fröna ner tidigare i jorden, frukterna behöver ganska lång tid på sig att mogna.

Eftersom vi lätt kan sätta i oss ännu mer gurka än vi fick förra säsongen (trots god skörd) sår jag två olika sorter i två omgångar i år. Cordoba och Flamingo heter årets gurkor. Om en månad tänker jag så nästa omgång med hopp om längre säsong.

Det är så himla skoj att vara igång igen!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram