Trädgård & Odlingar

Det gröna trädgårdslandet

Det låter ju kanske konstigt med ”Det gröna trädgårdslandet” som rubrik. Det är så man tänker sig ett trädgårdsland, grönt och prunkande. Men under stora delar av året är det ju inte så det ser ut. Därför gör den här tiden mig så himla glad. När det faktiskt ÄR grönt i trädgårdslandet och pallkragarna svämmar över av ätbara härligheter.

Om vi börjar på vänster sida. Här växer det jordgubbar som just nu är perfekta. (Om än för få eftersom jag var lite sen med nätet och rådjuren äter även blommorna…) Dom tar upp två pallkragar. Sen är det gulbetor, plocksallad, brytbönor, spenat, rucola och ärtor i resterande tre pallkragar. Allt har växt över förväntan förutom brytbönorna som inte alls ville vara med i början. Nu är dom på gång men ligger långt efter allt annat i landet.

Jordgubbarna som jag glömt lägga halm under kom jag på nu. Och då har vi ändå det hemma till kaninerna.
Gulbetor
Ärtorna börjar dyka upp.

På höger sida längst bort i bild är det rabarber, jordärtskockor, potatis, en pallkrage med blommor och ett kryddland med timjan, basilika, dill, gräslök och rosmarin. Tyvärr tror jag att minisolrosorna och zinniorna tycker att dom fått för mycket skugga för där går det lite långsamt.

Extra kul är det att det fungerar så bra med jordärtskockorna som i princip sköter sig själva.

Längst fram till höger bor potatisen Rocket som vi började äta av redan till midsommar. Där finns även morötter, dom väldigt högväxande sockerärtorna, rödbetor, zucchini och majs. Nu har vi ju inte skördat någon majs än men jag är ändå rätt nöjd just med dom. Förra gången jag försökte mig på majs så gick det nämligen fullkomligt åt skogen. Men nu så!

Rödbetor
Min fullösning när sockerärtorna växte om armeringsnätet var att stoppa ner plaströren och binda upp dom rackarna med jutesnöre. Det fungerar bra men blev inte så snyggt.

Det var trädgårdslandet det. Nästa gång tar vi en titt i växthuset. Välkommen tillbaka!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram