Livet & Vardagen

Det långa toalettbesöket

Alla som har haft småbarn hemma vet vad jag pratar om. Alla som har bebisar hemma kommer bli varse vad jag pratar om. Det långa toalettbesöket har inget med hård mage att göra. Det är det sista desperata försöket att få några minuter i lugn och ro. Eller i alla fall distansera sig en stund. Det händer ju att mini-me’s kommer och bankar på dörren.

Golvvärme, därav valet av sittplats.

Ni vet den berömda ”egen tiden”. För vissa innebär det en helg på spa, för andra innebär det 10 minuter inlåst på toa för att hämta andan i alla fall en gång innan småtrollen somnat. Ja, det är ytterligheter och det finns mellanting som att ta en promenad eller fika hos en kompis. Men vissa dagar går allt i varandra och andningspauserna lyser med sin frånvaro. Då kan ett långt toalettbesök vara på sin plats för att behålla humör och ork hyfsat intakt tills det är läggdags.

Även katten gillar golvvärmen, han hade tagit skydd före mig så han fick vara kvar.

Eller så behöver man bara få göra klart inköpslistan i fred för att minimera antalet missade inköp. Så var det för mig den här gången. Sen skrev jag det här också. Så nu är det nog makens tur att hämta andan.

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram