Mat & Dryck,  Trädgård & Odlingar

Doften av vattenmelon

Ibland slår det mig, tänk om man kunde känna dofter via digitala medier. Då hade alla ni som läser detta provat att odla vattenmelon nästa år. För den underbara doften av vattenmelon som nyss slog emot mig, den kan ingen värja sig från.

När jag beställde frön i början på det här året tvekade jag kring melonernas vara eller icke vara. Själva plantan är det inget besvär med, men utdelningen. En eller ingen melon per planta har det blivit varje gång jag har försökt. Men Stora A ville så gärna ha melon igen, och så fick det bli.

Vattenmelon och Piel de Sapo har vi odlat. En vattenmelon har vi skördat. Men vilken melon! En saftig 1,8 kilos melon som fick hela familjen att smaska av välbehag.

Det kan vara värt att upplåta ett hörn av växthuset för glädjen att att få skörda något så exotiskt som en egen odlad vattenmelon. Smaken och doften är fantastisk! Barnen tycker det är underbart (jag med!). Och för en liten, liten stund klamrar vi oss fast vid det sista av sommaren. Några potatisar från landet i ugnen. Lite egna tomater i en skål. Kyckling, grillost och en yoghurtsås med citron i. Och så pricken över i:et, melonen!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram