Trädgård & Odlingar

En båt kommer lastad med… fröpåsar!

Lyckan är lika stor varje år fröbeställningen dimper ner i brevlådan. Det kliar i fingrarna och jag får försöka lägga band på mig för att inte dra igång för tidigt.

Jag försöker begränsa mig till färre sorter och mer av samma sort. Vi får se hur det går men än så länge kan jag klappa mig själv på axeln tycker jag.

Efter stor vånda har jag bara beställt fyra olika tomatfrön. Det gick riktigt dåligt med tomaterna förra året trots att de såg så fina ut när de växte under belysningen inne. Så jag backade bandet och ska i år försöka med Black Cherry, 100/1000, Cindel och Sungold.

Brytbönor på väg upp.

Att ha brytbönor längst bak i pallkragen och sallad framför var en hit. Så i år gör jag samma sak med bönorna Fleuret som får bo med plocksallten Black seeded Simpson och spenaten Matsdor. I en annan pallkrage testar jag märgärten Karina ihop med vintersallaten Baron och Italiensk Rucola.

Squashen levererade förra året och får göra comeback. Lika så Zinnian som blommade både vackert och länge.

Sista blommorna 2021 ur odlingen med Zinnia.

Årets nyheter bor pallkragarna som jag inte hann få klart förra året. Det är morötterna Flyaway, sockermajsen Gucio samt betorna Burpees Golden och Monorubra. Jag har även beställt solhatten Paradiso som ska få ta plats någonstans i trädgården. Så nu väntar jag bara på våren!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram