Livet & Vardagen

En dag i mitt liv

Min tvåbenting har skrivit om sig själv, om husse, om lillmatte och om den lilla fyrbentingen. Hon har t.o.m skrivit ett helt inlägg om gnagarna. Men inget om herren i huset! Inte en rad om min vackra, mjuka päls, min fenomenala jaktinstinkt eller den perfekta tonen på mitt spinnande.

Det är lite typiskt mina människor, att tro att det är dom som sätter agendan. Men, men, jag fortsätter ihärdigt att försöka uppfostra dom. Trots allt trivs jag bra med att ha dom i mitt hus.

Idag ska du dock få förmånen att följa husets herre och se hur en dag i mitt liv ser ut! Jag heter Mikkel förresten och är en brunspotted europé hane. Trevligt att träffas.

Dagen börjar med att jag har klappabstinens som behöver tillgodoses direkt, nu på en gång, jätte, jättefort!Därefter ska en tvåbenting öppna dörren så jag kan gå ut på toa före frukosten. Ibland måste jag jama högt för att dom ska förstå att mitt toabesök är viktigare än deras.

Efter frukosten vill jag gå ut igen. Då patrullerar jag den yttre gränsen och ser till att inga inkräktare har tagit sig in i mitt revir. Men de senaste dagarna har det varit något fel på marken för det blir kallt om tassarna. Jag har försökt gå ovanpå saker istället men det har inte hjälp så mycket som jag hoppades på.

Det är ganska jobbigt att gå på morgonpatrull så när den är klar brukar jag äta min andra frukost. Sen sover jag en stund. På just det här kortet hade en av mina tvåbentingar bäddat sängen. Som tur är händer det inte så ofta, det är bättre att kunna gosa ner sig bland täckena.

Lite senare på dagen brukar det vara fyrbentingens tur att sova. Han sover utomhus och då brukar matte låna min vagn och åkpåse så han inte ska frysa. Ibland följer jag med dom på sovpromenad. Annars sitter jag på kaninburens tak och spanar över mina ägor.

Ibland spanar jag på kaninerna med. Dom ser så roliga ut när dom skuttar. I början trodde dom att jag var farlig men nu har vi t.o.m nosat på varandra. Genom gallret. Matte säger att jag inte får gå in och hälsa på. Hon har lite konstiga regler ibland.

Sen är det dags för en ny sovpaus. Det bästa med min fyrbenting är att han kom med så många bra sovplatser. Den här kallas för skötbordet.

När jag har sovit klart brukar jag leta upp matte. Just den här dagen satt hon i köket och skulle precis börja skriva en inköpslista, så jag bestämde mig för att hjälpa till. Och så ville jag ha klappar.

Matte var tråkig så jag satte mig i solen och drömde om en lyckad jakt istället. Jag bor granne med en åker där det finns massa små möss. Det är faktiskt ett bra läge på mitt hus överlag tycker jag. Lite väl nära grannkatten kanske, men vi har blivit rätt bra polare nu när han vet vem som bestämmer.

Nu är det kväll och jag påminner lite vänligt om min kvällsmat. Sen håller jag mig undan medans dom små människorna ska nattas. Då är det plötsligt väldigt noga med vart man sover och vems säng som är vems. Lite småaktigt kan tyckas.

Sen kommer det bästa på hela dagen. Mys i soffan med matte och husse! Det var det. Godnatt!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram