Drömmar & Inspiration

Ett sovrum fullt av lugn

Kan jag önska mig det i julklapp tro? Ett lugnt sovrum utan klädhögar på golvet, äntligen färdig pyntat och med barn som sover i sina egna sängar om nätterna?

De sista 20%

Jag har hört att det tar 20% av tiden att göra 80% av jobbet när man renoverar. Sen tar det 80% av tiden att avsluta de sista 20% av jobbet. Jag tror att den som sa det tyvärr hade väldigt rätt. När det mesta är klart kopplar jag och maken av igen. Och utan att någon av oss egentligen vet hur det gick till har vi snart tankarna på ett nytt projekt. Det första är ju ändå nästan klart…

För flera år sen tapetserade vi om i sovrummet, köpte en ny säng och nya byråer. Även gardin och matchande prydnadskuddar införskaffades. Det blev jätte bra. Kvar var att måla vitt runt fönstret och sätta upp tavlor på väggarna. Kvar är fortfarande att måla vitt runt fönstret och sätta upp tavlor på väggarna.

Tavelvägg, men hur?

1

Vi har tänkt göra en tavelvägg. Tanken är att vi ska använda fotografier som vi har tagit själva under årens lopp. För att få lite harmoni i det hela tänkte vi köra antingen en viss färgskala eller svartvita kort. Frågan är bara vad som blir snyggast? Vårt sovrum går i vitt och beiget i övrigt.

Fast det är inte funderingar på vad som blir snyggast som gjort att tavelväggen tagit sån tid. Det är ren bekvämlighet. Sovrummet är ju nästan klart. Och så klart de nya idéerna som vi kommit på och fått sovrummets sista 20% av iordningställande att ta 80% av tiden.

2

Vi har fixat skafferi, underskåp och bänkskiva i köket (som är nästan klart, det fattas en list och bänkskivan ska vaxas), vi har helrenoverat tvättstugan (som nästan är klar, torkskåpet saknar ström…) och vi har byggt altan (maken har byggt altan, den är jätte fin och nästan klar. Den ska ytbehandlas, en spaljé ska upp och den ska möbleras). För att bara nämna några av våra projekt. Nu har vi sagt att allt småfix inne ska bli klart. Alla stora projekt som vi gör i etapper ute ska bli klart. Sen kan vi påbörja något nytt.

3

Så nu är ju den stora frågan om sovrummet äntligen kan bli den lugna oas jag hoppades på. Jag skulle ju kunna göra det som julklapp åt mig själv. Ett steg åt rätt håll är att sätta igång med tavelväggen. Och då är den stora frågan vilken inspirationsbild jag tycker mest om. 1,2 eller 3?

2 kommentarer

  • Monika Olsson

    Nr 3 tilltalar mig👍💕tvåan känns lite orolig men smaken är ju olika och sedan beror det på hur många bilder ni vill sätta upp. Tycker själv det är snyggt med någon genomgående linje, uppe, nere eller mitten, om du förstår vad jag menar.🔨🖼

    • rosapioner.se

      Jag förstår hur du menar. Det ska ju se lite ”uppsluppet” ut men ändå bli harmoniskt. Bra med lite inspiration i alla fall.

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram