Livet & Vardagen

Filmsöndag blev utesöndag

Innan jag blev mamma var det här en typisk filmsöndag. Mulen, ruggig och seg. En ostbågar, cola och Sagan om ringen i soffan söndag. Men nu är jag mamma. 6-åringar och 8 månaders pluttar tillbringar inte en heldag i soffan. Inte ens om dom är sjuka.

Lilla E sover ute i vagnen och får nog mest frisk luft av alla i familjen just nu. Men Stora A behöver ut och rastas lite även när det är filmsöndagsväder. Problemet är att hon inte alltid håller med. Då behövs ett knep eller två.

Det är då man drar på sig fleece, vindbrallor, stövlar och ropar ”Nu är det fototävling! Den som tar flest kort på olika djur ute vinner!”

Sen klampar man omkring bland buskar och grenar med mobilen i högsta hugg. Känner sig lite fånigt nöjd över en cool flugbild.

Fascineras av småkryp som man annars inte lägger märke till… men fota djur sista september är lite av en utmaning då djuren börjar tycka det är lite kallt och grått ute. Typiskt vilarväder. Filmsöndag.

Efter en lyckad tävling står jag och dottern som slutsegrare med nio bilder var. Maken fick ihop två så jag misstänker att han la sig med flit. Misstänker även att det var fler som mådde bra av att rastas.

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram