Livet & Vardagen,  Trädgård & Odlingar

Försommar i trädgården

Riktigt fina junidagar, finns det något bättre? Trädgården blommar upp dag för dag, skolan slutar och tempot i familjen blir lugnare och så den där underbara känslan av att vi bara är i början av allting.

Klockan är 18:20, solen skiner och de kalla vindarna som drog fram i förmiddags har gett upp. Barnen är trötta men fortfarande glada och Stora A vill inte gå in. Så då blev det en ny trädgårdsrunda istället. Häng med!

Paradisbuske

Våra vackra Paradisbuskar har exploderat senaste dagarna. De vackra klockorna slår ut en efter en och nu väntar vi bara på att Schersminerna bredvid ska komma igång.

Humlebesök i syrenen

Den tidiga syrenen börjar redan innehåll lite vissna blommor. Som tur är bor den precis vid tomtgränsen så den syns inte så mycket när inte blommorna är kvar utan försvinner in i annan grönska. Jag tycker nämligen att överblommade syrener ser så trista ut med stora vissna blomklasar. (Som man kan klippa bort, jag vet…)

Men som tur var har vi en annan sort också!

Annan syren 🙈

Vad de olika sorterna heter vet jag tyvärr inte. Dom fanns här före mig. Men den här sorten blommar senare och ser lite annorlunda ut i blommor och blad. Den blir inte lika trist när den blommat över heller. Vilket är bra då vi har två stycken som är mer synligt placerade. Den här vid trädgårdslandet och den andra vid hammocken.

På tal om hammocken så har den också kommit fram från sin vinterdvala. Imorgon ska hammocken tvättas rent och kuddarna ska få komma på plats. Ser ni syrenen där bakom?

Pion

Jag avslutar med en bild på trädgårdens juvel. En enorm pion som är full av små knoppar. Lagom till midsommar brukar den stå i full blom. Det är lika härligt varje år. För självklart är pionen en favorit här hemma!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram