Hjärterum

Fortsätt kämpa

Tänk dig en människa i yttersta nöd. En människa jämngammal med dig själv som hastigt fick lämna sitt hem, sina ägodelar och delar av sin familj. Denna människa är hungrig, smutsig, rädd, ledsen och drivs framåt av överlevnadsinstinkt. Ett steg i taget, den ena foten framför den andra, orka lite till, kämpa…

Kläderna på kroppen är de kläder som finns. Minnena i hjärtat kan aldrig suddas ut. Ögonen kommer för alltid att bära ett stänk av sorg. Om de inte sluter sig redan nu. Ett steg till…fortsätt framåt…kämpa…

När törsten är som störst och orken som lägst. Då möter denna desperata människa dig och faller ner på knä. Benen bär inte längre, men nu finns det hopp om hjälp.

Hur vill du hjälpa denna nödställda människa? Vad kan du göra? Har du vatten? Kanske en frukt i ryggsäcken? Kan du sätta plåster på ett sår? Har du en filt i bilen om olyckan skulle vara framme som du kan erbjuda för att skänka värme? Finns det någon du kan ringa? Eller ger du denna människa som satt sitt sista hopp till dig ett papper i handen. ”Sverige är fullt.”

Oavsett politisk ståndpunkt. Oavsett bostadsort. Oavsett jobb eller brist på jobb. Oavsett ursprung. Oavsett utbildning. Oavsett tro. Oavsett precis vad som helst finns det inga skäl för dig att sluta vara mänsklig. Om du slutar med det kan vi alla sluta ögonen tillsammans och sluta kämpa. Om du slutar vara mänsklig finns inget kvar att kämpa för.

2 kommentarer

  • Monika Olsson

    Om vi inte ser och inte hjälper eller kämpar så säger jag som Astrid Lindgren ” då är man ingen människa utan bara en liten lort”
    Tack för dina fina rader Charlotte💕stolt mor🥰

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram