Mat & Dryck

Grillad squash med örtmarinad

Om du odlar squash så vet du att det kan bli rätt mycket att ta hand om på en gång. Jag har en lösning på det hela. Bjud vännerna på grillkväll och fixa en smaskig örtmarinad som du penslar squashen med. Sen ger du gästerna varsin squash att ta med hem och lägga på den egna grillen 😉

Kom ihåg att inte låta squashen bli för stor. Skalet blir hårt och den blir lite träig på insidan. Det finns en anledning till att man inte säljer några bjässar i mataffärerna. Så ta en lagom stor och gör så här!

Örtmarinad

  • 1/3 dl olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 1 tsk hackad timjan
  • Salt och svartpeppar

Häll oljan i en kastrull tillsammans med vitlök och örter. Fräs i 3 minuter på låg värme, rör om och akta så inte vitlöken bränns. Ta bort från plattan och krydda med salt och svartpeppar. Låt svalna.

Skär squashen i ca 1 cm tjocka skivor, antingen runda eller på längden. En lång squash kan delas på mitten först. Pensla med marinaden på båda sidorna och lägg på grillen.

Grillad squash med örtmarinad passar bra ihop med andra grillade grönsaker, grillost och kött. Lite egenodlad potatis och en klick bea eller tzatziki och middagen är klar!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram