Mat & Dryck

Hallonmuffins och rivsår

Vi har en hallonbuske som växer strax utanför tomten. Den trängs bland brännässlor och miniträd som bestämt sig för att plantera sig själva där. Taggarna är många och hallonen små, men varje sommar måste jag ge mig in i snåret i alla fall nån gång för att plocka.

För nån vecka sen fick jag för mig att plocka hallon tillsammans med barnen. Det var supermysigt i ca 10 minuter. Sen insåg jag att riskerna för rivsår och brännblåsor (eller vad man nu kallar prickarna man får av brännässlor?) var lite väl stora. Lilla E behövde få provsmaka hela tiden för att stå still och Stora A kändes lite övermodig. Vi gick till en vinbärsbuske istället.

Idag plockade jag hallon när Lilla E sov och Stora A hoppade studsmatta. Sen frågade jag om Stora A ville vara med och baka hallonmuffins. Det var en mycket bättre idé.

Receptet vi använder finns här och är ett recept på rabarbermuffins som för övrigt är jättegott. Men det funkar utmärkt med hallon eller blåbär också. Mums!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram