Livet & Vardagen,  Trädgård & Odlingar

Halloweenpumpor

I våras så fick jag pumpakärnor av en vän. Hon hade sparat kärnor från när våra barn karvade pumpor ihop sist det var halloween. Lilla E stoppade ner tre kärnor i en av pallkragarna och snart tittade det upp tre små plantor som snabbt växte sig större.

Det blev tre frodiga plantor och så småningom kunde vi skymta några pumpor under bladverket. Jag har hört och sett att endel får väldigt många pumpor, men vi landade på tre.

När hösten kom började pumporna ändra färg. De blev mer och mer orangea och hos Stora A väcktes hoppet om att få karva i en pumpa från trädgårdslandet till halloween.

Tyvärr började en pumpa ruttna och då vågade jag inte låta dom andra två sitta kvar. Så jag hoppades att dom skulle klarar sig i alla fall. Som nybörjare får man chansa lite och pumpor var första gången för mig.

Tyvärr igen så blev pumporna inte helt jämna i färgen till halloween och Stora A suckade lite uppgivet över det gröna som fanns kvar. För mycket för att det skulle bli snygga pumpor ansåg hon med besviken min. Men bara två dagar senare var hon ett enda stort leende. Hon hade varit iväg och fixat några ärenden med sin pappa som skymtade bakom den leende tösen bärandes på en bamsepumpa. Halloween var räddat!

Och så här blev det tillsist!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram