Livet & Vardagen,  Trädgård & Odlingar

Höstfeeling

– Titta mamma! Jag hade inte sett att löven börjar bli gula, utbrast Stora A för en vecka sen. Det hade inte jag heller. Men visst är det så att hösten är i antågande och träden börjar skifta i färg. På bara några dagar fick björken allt fler gula löv och en kväll badade den ljus från den allt lägre stående kvällssolen.

Då fick höstfeelingen smyga sig in i trädgården också. Älvhuset flyttades in under tak och en dag upptäckte vi att det stod gummistövlar och en kratta utanför dörren. Vi planterade även en ljung till älvorna. Ljungen fick även ta plats i krukorna vid ytterdörren och på altanen. Jag gillar att dom håller sig fina ända tills våren kommer.

Ett annat hösttecken här hemma är att de första jordärtskockorna skördas. Det är fortfarande liiite för tidigt, knölarna är ganska små. Men igår tog jag och barnen ändå upp några jordärtskockor och potatisar till kvällens jordärtskockssoppa med timjan. Riktig höstlyx!

Faktum är att vi fick ihop en hel höstkorg med de sista gurkorna och tomater från växthuset. Potatisar och jordärtskockor. Zinnia och solros. Och så en liten paprika.

Vi plockade även i de sista Transparente Blanche som kommer hamna i en äppelkaka, och tre vackra rosa sensommaräpplen som jag inte vet namnet på. Dom kommer från ett gammalt äppelträd som börjar ge upp tyvärr. Det ska snart tas ner då vi satt ett Aromaträd där istället.

Nu ska vi påbörja helgen med höststädning i trädgården. Även om det är lite vemodigt att plocka in, ställa undan och täcka över så är det även skönt att bana väg för nästa årstid. Vi har även planerat in den ultimata höstaktiviteten. En tur till skogen med grillkorv och marshmallows!

Jag önskar dig en riktigt fin helg!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram