Trädgård & Odlingar

Höstpromenad i trädgården

Hos oss börjar trädgården gå i höstvila. Dom sista tomaterna har tagits in i värmen, dom sista blommorna börjar ge upp och färgskalan går numera i rött, orange, gult och brunt.

Nyss gick jag en promenad genom trädgården och tittade till de sista kämpande blommorna. Tänkte, åter igen, tanken att jag måste plantera fler blommor som står sig under hösten. Kanske anlägga en ny rabatt till våren?

Rosa rosor

Hos rosorna som har sin högtidsstund i juli fanns det några slokande kämpar kvar. Dom ska klippas ner till våren och förhoppningsvis ge plats åt ett överdåd av nya blommor.

Vipphortensian ”Pinky Winky”

En bit bort ståtar en blivande favorit tror jag bestämt. I en rabatt som jag och maken slet med förra året växer en liten Vipphortensia. Den blommar i vitt och ljusrosa för att sedan bli mer intensivt rosa. Nu har den även bytt färg på bladen från grönt till rödorange. Om några år kommer den vara riktigt praktfull hoppas jag!

Höstanemon ”September Charm”

Promenaden avslutades hos årets nytillskott. Hösteanemonerna som blivit sällskap till en pion som vilar sedan länge. Nu fanns bara dessa söta små knoppar kvar där det tidigare blommade så vackert. Blommorna hade inte vissnat ner utan var väldigt kliniskt avknippsade. Äter rådjur höstanemoner måntro?

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram