Trädgård & Odlingar

Installation av droppbevattning

Förra året fick jag ett bidrag av mina snälla föräldrar till att köpa ett droppbevattnings system. Och nu, med hjälp av Maken, är det äntligen på plats! Det var lite klurigare än jag trodde, och vi är rörande eniga om att instruktionerna kunde vara bättre, men nu droppar det så fint så. Systemet är inköpt från Impecta.

Steg 1

Maken satte upp pumpen som går på solceller utanpå växthuset och drog slangen till vattentunnan som jag skrev om för ett tag sen. Ett litet hål i trät och slangen kunde träs in i växthuset.

Steg 2

Nu var det dags för mig att dra slang och sätta på droppmunstycken. Mycket klippande och pillande men det gick fortare än jag trodde. Jag fixade bevattning till 19 krukor, mitt system klarar 24 stycken. Mer än så kommer det aldrig bli i växthuset, då kommer inte jag att få plats 😊

Klippa av en bit slang.
Sätta i ett t-kors och två nya slangar. En längre till nästa kruka och en kortare till droppgrejen som ska vara i krukan.
Där vattnet rinner sätter man på droppgrejen.
Droppgrejen fäster man med ett spett och så är det klart! Bara att fortsätta med nästa kruka.

Steg 3

Nu ska jag bara få rätt intervall på bevattningen. Just nu ska systemet gå igång var tredje timme om jag har förstått rätt. Sen ska det ju vara så att när solen lyser mycket laddas batteriet mer och är det mulet laddas det mindre. Och mer sol kräver mer vatten så det borde ju bli bra. Jag får återkomma med en uppdatering om några dagar när jag sett hur det blir. Avslutar med en bild på hur det ser ut i växthuset just nu. Ha en fin söndag!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram