Drömmar & Inspiration

Jul, jul, strålande jul…

Jag erkänner. Jag har börjat fundera över julen. Redan. Jag längtar efter julgardiner, julmust och pepparkaksbak. Jag längtar efter att se hemmet svepas in i mustiga röda färger med tomtar både högt och lågt. För att inte tala om julstjärnor, adventsljusstakar och alla lyktor. Jul, jul, strålande jul…. en känsla av värme som kan mota bort vintermörkret i alla fall under decembermånad.

Jag går alltid in i någon form av husmors-mood när julen närmar sig. Julkort ska pysslas ihop med Stora A, julgodiset ska traditionsenligt bakas med vännen som alltid är med och slutligen ska hela släkten samlas och bara njuta. (Dock inte i år, men det tänker jag inte deppa över just nu) Men eftersom det är ett tag kvar innan jag får sätta igång så spanar jag efter idéer och inköp. Vad kan vara grädden på moset just i år?

Bild från clasohlson.se

Jag har hittat dessa halmkransar på Clas Ohlson. De finns i två olika storlekar, 20 och 35 cm i diameter. Ser ju inte mycket ut för världen men jag har läst mig till att halmkransar är den perfekta basen för att göra en egen dörrkrans. I pilligaste laget för mig, men efter att ha sett sååå fantastiska kransar i en trädgårdsgrupp jag är med i så måste jag bara prova. Kanske kan jag få det att se ut så här?

Kransarna kommer från bloggen Här hemma Titta in där för att se hur man gör!

Lite på samma tema så har jag funderat på vår stora trapp framför dörren. Går det att maxa julkänslan redan där? Vi har två krukor som brukar få ett lite juligt utseende och en snögubbe med lykta utanför i vanliga fall. Nu undrar jag om inte det här vore något? Visst ser det välkomnande ut!

Just granris har jag gått och snöat in på fullständigt. Men inomhus tror jag att det får bli något annat. Det finns allergiker i släkten och om alla baciller som genom ett julmirakel skulle försvinna lagom till julafton kan dom ju inte drabbas av allergi istället. Så inomhus har jag hittat lite inspiration utan granris. Eller med väääldigt lite granris i alla fall. Det går ju att plocka bort har jag hört.

Varma röda toner med bara lite granris. Som går att byta ut mot något annat. Eller så passar jag på i år när julen ändå inte blir riktigt som man tänkt. Jag tycker att det ser så otroligt inbjudande ut!

Bilder från Netstyle

Eller dukning i samma stil som julgranen? Frostigt silver och vitt. Mer elegant men inte samma mysfaktor.

Bilder från Elle och Inredningsvis

På tal om julgranen. Kan man någonsin få för många julgranskulor? Jag tror inte det. Vår julgran brukar som sagt gå i frostigt vitt och silver, gärna med gammaldags glaskulor. Utom längst ner dit Lilla E når, där får det bli plast i år. Jag har hittat dessa godingar som jag funderar på att köpa, dom är så vackra.

Julgranskulor i glas från Dukat

Undantaget julgranen brukar det vara mycket rött hemma hos oss kring jul. Jag tycker det ger sån värme och blir väldigt ombonat och mysigt. Så ibland tänker jag att julgranen också borde gå i rött. Tills jag ser glaskulorna. Och fattigmanssilvret. Men det är ok att blanda och hitta sin egen stil har jag hört 😉

Ha en skön kväll mina vänner. Och döm oss inte för hårt, vi som sneglar lystet på julmusten i slutet på oktober…

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram