Livet & Vardagen,  Mat & Dryck

Julgodis al’a 2020

Varje år bakar jag julgodis tillsammans med en av mina vänner. Varje år. Men 2020 är ju tyvärr inte som vilket annat år som helst. Så det här året blev det bara jag och Stora A. Julgodiset smakade lika bra för det. Men vännen var saknad.

Vi började med ischoklad och polkabräck. Två snabba fixade sorter som gör sig bra ihop med en 7-åring.

Till ischokladen använde vi ICAs recept som du hittar här. Vi gjorde fyra olika sorter, en med russin, en med mandel, en mixad och en naturell. Det var fyra olika färger på våra formar så därav fyra smaker. I receptet stod det att man skulle fylla formarna med en kanna. Det var smidigt och trots lite spill skulle jag hävda att det var ett supertips!

Polkabräcken är en familjefavorit. Jag fick det i julpresent av ett barn på fritid för en herrans massa år sedan. Min variant är en hyfsat lik tolkning.

Till en plåt behövs följande.

  • 350-400g vit choklad.
  • Finrivet skal från två lime.
  • 50-70g polkagris som krossas till smulor i lagom storlek. Dom ska fortfarande märkas men inte bli som stora klumpar.

Grovhacka chokladen och smält över vattenbad. Undertiden river du skalet på limen och krossar polkagrisarna.

När chokladen är helt smält rör du ner limeskal och polkagriskross. Bre ut ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ställ kallt att stelna.

Bryt lagom stora bitar och ät! Eller spar…

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram