Drömmar & Inspiration,  Livet & Vardagen

Julgransbestyr

Jag vet, det är i tidigaste laget att börja fundera över julgranen. Men nu är det stora beslut på gång och då måste man hinna fundera och vrida och vända på saken.

Vår julgran brukar vara dressad i silver och vitt. Jag älskar julgranskulor i antiksilver. Dom är så vackra! Under flera år har jag spanat och köpt lite i taget som hittat sin plats i julgranen.

Vackra julgranskulor från H&M och Jeanne d’Arc living. Älskart!

Det tog sin början när jag och Maken besökte Dalecarlia för en herrans massa år sen. Där hade dom en helt underbar gran som såg alldeles frostig ut i just silver och vitt. Den har varit lite av en målbild för mig. Och jag måste säga att jag brukar vara väldigt nöjd med vår julgran.

Men så hände det något förra året. En annan slags stämning infann sig och något mer mörkt, klassiskt och jordigt smög sig in i mitt medvetande. Plötsligt kom jag på mig själv med att googla på julgranskulor i rött och guld. Jag som inte är en särskilt guldig person utan föredrar silver alla dagar i veckan.

Och nu, i år, känner jag det ännu starkare. Jag måste nog dressa om julgranen! Jag tog upp saken med Maken igår och han gav mig en kram och sa att vill du byta färger så gör det. Så nu ligger detta stora beslut i mina veliga händer. Silver & vitt? Guld & rött?

Julgranskulor från Ebbes butik, Glasverandan och Odd Living. Sååå fina!

Ja, ett i-lands problem utan dess like. Men likt förbannat ett problem. Fast ett ganska angenämt sådant. För OM vi ska byta färger, då får jag ge mig ut på jakt efter vackra julgranskulor igen. Frågan är bara om det får plats fler kartonger i förrådet?

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram