Livet & Vardagen,  Mat & Dryck

Känner ni höstvindarna?

Det är bara mitten på augusti. Men vi vet alla vad som hände. När medelhavsvärmen försvann så var det svensk sommar några dagar. Sen blev det svensk höst. Jo, visst finns det chans på fler varma dagar, men jag tror att vi kommer referera till dem som fina höstdagar istället för fina sommardagar. För vinden är full av höst. Oavsett om solen skiner eller om regnet smattrar så är löftet om bad utbytt mot löftet om knastrande brasa i kaminen. Jag känner höstvindarna runt husknuten.

Inne pyntar lilla E med luktärtor och zinnia från trädgårdslandet. Och visst är det höstkänsla även här?

Men ännu mer höst är det på tallriken som skymtar där bakom. Chèvrerisotto med rostade rödbetor och ett glas rött. Gott!

Och idag orkade vi. Imorgon är det skarpt läge med skolstart för Stora A som börjar 2:an. Nya elever för mig som tar en 1:a. Full fart på förskolan för Lilla E och jobb som det brukar vara för Maken. Vem vet vad vi orkar nästa söndag? Hämtmat?

Men som sagt, idag orkade vi. Och den här risotton, som är en favorit hos oss båda, är klart värt det. Lite rucola, pinjenötter och balsamico så är härligheten i land.

Vill du testa så surfa in på ICAs recept här!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram