Livet & Vardagen

Kisspaus

Frukost hemma med familjen. Vaknade törstig och dricker två glas juice istället för ett. På väg till jobbet känner jag att jag behöver kissa. Hamnar dock bakom en traktor och kan inte köra om. Hinner precis kolla av klassmobilen och eventuell frånvaro på lärplattformen innan det ringer in och jag står redo i dörren med ett leende. Får kissa vid halvtiorasten. Då har jag 15 minuters paus och 15 minuters rastvakt.

Äntligen! Dags för eleverna att rasta och för mig att kissa. Men så behöver en elev hjälp med överdragsbyxorna, en annan hittar inte sina vantar och precis när alla är på väg ut måste jag avstyra en konflikt som håller på uppstå vid dörren. Shit! Nu måste jag ta på mig västen och gå ut. Kissar innan lektionen.

Går mot klassrummet tre minuter innan klockan ringer. Behöver VERKLIGEN kissa. Men oj, vad har hänt här? En av mina elever har ramlat och är jätteledsen. Skrapsår på händerna som behöver tvättas och plåstras om. Skyndar mig men hinner precis få på plåstret och trösta klart när skolklockan ringer och alla väller in i kapprummet. Får klara mig en lektion till…

Ok. Nu är det lunch. Jag hinner kissa innan jag sätter mig och äter. 1, 2, 3…. Hmm, saknar två elever. Bästa att gå tillbaka och kolla. Hittar dom men fick ont om tid. Har i alla fall rast efter lunchen. Egen rast.

Efter mer vantletande och brottning med en dragkedja som fastnat i jackfodret så har jag i alla fall 20 minuters rast kvar. Går med snabba steg mot klassrummet. Tar av mig skorna och hör en hård knackning på dörren. Kollega på intågande med elever som blivit väldigt osams. Jaha, lite konflikthantering istället för rast alltså. Jag som behövde ringa ett samtal. Jaja.

Tillsist är även sista lektionen avklarad och jag ringer föräldrar för att berätta vad som hänt under bråket tidigare under dagen. Hinner nästan i tid till mötet med kollegorna. Har lite ont i magen, undrar vad det beror på… har jag ätit nåt knas?

Nu är klockan fyra och det är dags att åka hem. Ska bli skönt att komma hem till familjen. Går till bilen och kör iväg. Halvvägs hemma kommer jag på varför magen känns konstig, jag gick ju aldrig på toa. Himla tur att jag snart är framme!

Tur man har en snygg toa att komma hem till.
Äntligen!
error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram