Livet & Vardagen,  Mat & Dryck,  Trädgård & Odlingar

Lyckan i att servera egenodlat

Under våren och sommaren har jag visat hur trädgårdslandet sakta men säkert har tagit form. Pallkrage efter pallkrage har fyllts med jordgubbar, potatis, kryddor, squash, bönor, pumpa, rabarber och jordärtskockor. I växthuset har tomater och gurka frodats. Och som vi njuter av detta!

Tillsammans med barnen har jag tagit runda efter runda till trädgårdslandet. Ibland har vi bara klippt lite kryddor och ibland har vi hämtat nästan hela måltiden. Det är fantastiskt att hela familjen kan dela lyckan i att servera egenodlat. Lyckan i att äta det vi själva planterat och skött om. Idag var en sån dag.

På spisen kokade bönorna. Tillsammans med lite smör och salt fick dom betyget ”Dom bästa bönor jag någonsin ätit.” av Stora A. Hon som är sådär förtjust i bönor blev glad över att vi kan skörda mer om bara någon dag igen.

I skålen fanns sallad, tomat och gurka. Lilla E älskar våra egna tomater så det är himla synd att det blev ett uselt tomatår i växthuset. Vi får helt enkelt glädjas åt de få tomater som dyker upp. Men både gurkorna och salladssorterna har gått riktigt bra.

Från ugnen kom squashen fylld med en ris och grönsaksröra. Tyvärr måste jag erkänna att fyllningen inte var vår egen. Då hade det lyckan varit total. Men att sitta där och mumsa och höra barnen prata om maten från vårt älskade trädgårdsland. Det är fantastiskt!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram