Mat & Dryck

Marängtårta med mjölkchokladtryffel

I veckan fyllde Maken 41 år och idag var det kalas. Svägerskan och tre tårtsugna tjejer dök upp för att fira. Jag och Stora A hade testat ett nytt recept och gjorde denna smarriga marängtårta.

Receptet som kommer från Ica hittar du här. Vi gjorde dock egna marängbottnar istället för att köpa färdiga. Till två bottnar gjorde vi på detta vis.

  • 6 äggvitor
  • 2 tsk citronsaft
  • 4 dl socker

Vi vispade äggvitorna till ett vitt skum, hällde i citronsaften och fortsatte vispa tills skummet började bli fast. Då hällde vi i sockret lite pö om pö under fortsatt vispande. När det går att vända på bunken utan att marängen trillar ut är det färdigvispat.

Vi hade ritat två rundlar på varsitt bakplåtspapper. Med det som mall spritsade vi ut marängen. De blev lite större än receptets 24 cm i diameter men det gjorde inget.

Sen var det omkring 1 timme och 20 minuter i ugnen på 100 grader. Vi körde båda plåtarna samtidigt på varmluft. När tiden var klar fick plåtarna stå kvar i eftervärmen.

Tänk på att montera tårtan strax före servering annars blir marängen mjuk.

Maräng, mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska bär. Mums!

Under fikat åt alla utom födelsedagsbarnet med god aptit. (Han är inte så förtjust i tårtor men jag bakar ändå). En timme efter fikat rensade barnen fatet på det som var kvar. Ett gott betyg!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram