Trädgård & Odlingar

Mitt nya växthus växer fram

Jag har världens snällaste man. Förra året köpte han ett växthus till mig när jag fyllde år. Tyvärr hade jag gjort för dåliga research och tittat på ett växthus som var lite för klent. Vilket maken påtalade när han satte ihop det. ”När vi nångång byter ut det här så bygger jag ett åt dig istället”, sa han.

Sen kom det några blåsiga dagar i april och jag skrev inlägget om drömmen som blåste bort. Mitt fina växthus vek sig och blev platt. Jag och maken deppade i kapp. Enda tills han såg alla små tomatplantor i fönsterbrädorna. Då började han bygga.

Med hjälp av en god vän har han gjutit, murat, sågat och skruvat sig fram. Plastfönstrena från det platta växthuset har räddats och återanvänds nu till det nya växthuset. Det är så himla roligt att se växthuset växa fram. Och det blir så fint!

Snart är det dags för en ny födelsedag och kanske, kanske kan tomater, gurkor och meloner flytta ut kort därefter. Visst nämnde jag att jag har världens snällaste man?

En kommentar

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram