Livet & Vardagen,  Trädgård & Odlingar

När lugnet infinner sig

När disken är diskad och barnen sover. När solen börjar dala och luften blir frisk. Då infinner sig lugnet och en promenad i trädgården är som balsam för själen.

Välkommen till min oas. Jag älskar när träden blir gröna och hänger sig över vägen till en sagolik portal

I en rabatt som bjuds på både sol och skugga har olika sorters tulpaner precis bestämt sig för att börja öppna upp mot värmen. Här har jag tänkt att två klottujor ska få bo. Vi har såna framför huset med och det är trevligt med något vintergrönt som välkomnar en året om tycker jag.

Det mesta av vår tomt ligger bakom huset. Där har päronträdet precis slutat blomma och äppelträden tagit vid. Det är så vackert och det luktar så gott! Även humlorna verkar förtjusta i äppelblommor.

I stencirkeln som maken lagt runt våra rosa pioner har påskliljorna på andra sidan börjat sjunka mot marken. Tulpanerna står nog bara några dagar till. Men det gör inget. Snart kommer pionen att ta över hela rabatten och gömma allt visset under sina vackra blad. Åh vad jag längtar efter att den ska börja blomma!

En tur ner mot växthuset visar senaste dagarnas framsteg. Men dom bilderna håller jag på lite till. Så istället avslutar jag med en liten krabat som också var på kvällspromenad nu när både människor och katt gått inomhus. Ha en fin kväll!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram