Trädgård & Odlingar

Nu grönskar det i växthuset!

Det händer något nytt hela tiden i växthuset. Först fick alla växter flytta in. Tomater, gurka, paprika, vattenmelon och squash. Små växter i ett stort växthus. Framförallt blev takhöjden så mycket bättre när maken byggde nytt. Så mina växter såg mindre ut än de var.

Sen kom min praktiska men galet dåligt konstruerade Claes Ohlsson hylla på plats. Då flyttad även mina lyckofigurer in. Det är stenflickan som jag fick från farmor och farfar när vi flyttade till huset. Och det är den lilla trädgårdstomten som jag fått efter svärmor. Tyvärr är ingen av dom längre med oss, så det känns extra fint att lite av deras odlingsglädje finns med i mitt växthus genom dom här två lyckofigurerna.

Växterna har växt till sig, men även bränt sig en smula. Det är ett soligt läge på växthuset och jag insåg att skuggning var nödvändig. Så nu har jag (och maken) satt upp öglor, satt i lina och hängt upp fiberduk. Jag hoppas att det kommer fungera bra. Jag vill ha ett praktiskt växthus, prio ett är att odla där. Men jag vill samtidigt att det ska vara en mysig känsla att kliva in där. Det tycker jag att det är. Även om det är mer trästommens förtjänst än något annat. Det blev så stor skillnad mot aluminium stommen som var där förut.

När jag stod och skruvade och svor kom katten på besök. Han fick vara kvar enda tills han försökte ta en tugga på gurkan. Då åkte han ut. Gurkan är det första som kommer skördas i växthuset och även om jag tycker väldigt mycket om Mikkel blir det inte han som får ta den första tuggan.

Gurkorna verkar stortrivas och klättrar så fint upp för mina små ställningar jag har satt ihop. Ett lyckat experiment.

Nu väntar jag bara på att mina försenade krukor ska komma så ska jag plantera om växterna på andra sidan växthuset. Dom lider verkligen av platsbrist och har inte allas växt till sig lika bra. Men jag hoppas att det snart blir ändring på det.

Tack för den här gången!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram