Trädgård & Odlingar

Nu kööör vi!

Eftersom melodifestivalen har slopat ovanstående intro så snor jag det rakt av 😉 Men hemma hos mig är det inte musiken som står i fokus just nu utan årets första frösådder!

Ibland har jag petat ner frön alldeles för tidigt i min iver att komma igång. Det slutar med taniga plantor i överfulla fönster så i år försöker jag behärska mig. Så när det började klia i odlingsfingrarna köpte jag en hylla och fick hjälp av världens bästa Make att montera dit belysning. Det var ju precis det jag kände när jag skrev om växtbelysning förra våren. Att jag skulle åka dit rejält och behöva skala upp. Men tänk vad bra det kommer bli!

Hylla från Ikea och lampor från Jula.

Fyra hyllplan och tre lampor blev det. Vi får se om det räcker… Fördelen är ju, förutom knubbiga och fina plantor, att den här hyllan kan stå varsomhelst. Det ljus som krävs är på plats. Det borde betyda att jag inte belamrar alla fönster i vardagsrummet. Hoppas jag i alla fall.

Idag har vi startar upp sportlovet här hemma och jag har städat och röjt i groventrén. Så nu står hyllan placerad i rad med sopsorteringen. Den fick precis plats och en tur till affären efter en längre skarvsladd löste problemet med avståndet till eluttagen.

Såjord, potatis som ska förgroddas, min låda med fröpåsar och nyplanterade tomatfrön.

Ja, så här ser det ut! Men som ni ser är det bara en lampa som behöver vara tänd just nu. För som belöning för min städinsats fick jag plantera årets första frön! Så nu är tomaterna på plats. Fem olika sorter försöker jag hålla mig till i år. Pink thai egg, Sungold, Cindel, Black cherry och 100/1000.

Det känns så himla kul att vara på gång igen!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram