Trädgård & Odlingar

Odlingspremiär för kronärtskocka

Nu kunde jag inte hålla mig längre. På flera ställen har jag läst om att det tar tid för kronärtskockorna att utvecklas så nu åkte fröna ner i jorden!

Det är första gången jag odlar kronärtskocka så jag är så där härligt förväntansfull på att se hur det går. Jag håller tummar och tår för att vi får provsmaka dessa delikatesser längre fram i år.

Sorten jag provar i denna premiärodling heter Violet de Provance och har, enligt bilden, en härlig grönlila färg. Jag har länge velat göra ett försök med kronärtskocka så det känns roligt att det äntligen blir av. Tack vara att jag kommer prova att samplantera mer i år blev det utrymme för lite nya grödor i trädgårdslandet.

Tolv frön åkte ner i jorden, belysningen är testad och blomsprutan på plats. Nu är det bara att vänta. Gud så härligt att vara på gång igen!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram