Trädgård & Odlingar

Pionfeber

Det är långt kvar till våren när jag ska fortsätta arbeta på trädgårdslandet. Eller tills maken ska fortsätta. Han gör grovjobbet bara för min skull. Det är ännu längre tid kvar tills det blir höst och jag kan fixa med rabatterna som ska var i anknytning till trädgårdslandet. Ändå har jag drabbats av pionfeber!

Pion i vår trädgård. Vet inte vilken sort tyvärr.

Trillioner pioner

Frodig grönska, lite växter som håller sig fina året om och så massor med vita och rosa blommor. Så vill jag ha det i vår trädgård. Jag älskar att samma färger, och till viss del samma växter, kommer igen på olika ställen i trädgården.

En av mina absoluta favoriter är, föga förvånande antar jag, rosa pioner. Och just pioner ska det bli mer av i trädgården. Det är en fullkomligt underbart vacker blomma. Det är även en blomma som finns i en trillion varianter. Hur ska jag kunna välja?!

Vackraste vitt

Jag hittade Svenska pionsällskapet av en slump. Ibland har man tur. Fler pionnördar och massor med bilder på underbara pioner. Tyvärr hade bilderna rätt bra information och jag som skulle minska ner antalet möjliga kandidater i trädgården ökade antalet istället… Trillioner pioner och bara en trädgård, tur att den är rätt stor.

Blommande karameller
Nr 12 är från @Piontorpet

Så nu behöver jag hjälp. Alla pioner på bilderna skulle passa med visionen i mitt huvud. Jag älskar fluffiga, fyllda pioner. Men även om trädgården är stor vill jag inte ha 25 olika sorter. Jag vill ha några vita, några rosa/vita och några rosa. Frågan är vilka?

Romantisk rosa

Skriv och kommentera vilka som är dina favoriter!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram