Drömmar & Inspiration,  Livet & Vardagen

Pyssel och pumpor på halloween

Så har årets spökigaste vecka passerat och spindelnäten ska dammas bort för den här gången. Jag och barnen var lediga hela veckan och hade fullt med roliga saker inplanerade!

Stora A har pysslat i mängder med både mig och maken. Hon sprudlar av kreativitet och vill helst av allt använda tejp till allt för att det går snabbast.

Jag lyckades dock sakta ner tempot lite genom att introducera garnbollar. Det var hennes första försök och som tur var skulle de inte vara så stora så tålamodet räckte ända fram. Vi klippte ut kartongcirklar lika stora som en vanlig tejp och satsade på oranget garn. Med hjälp av en grön piprensare på toppen och ett par ögon blev det söta små pumpor.

Pumporna fick sällskap av spöken och monster som trängdes i fönsterbrädorna i köket. Här ovan syns två av våra små kompisar!

Vi har även köpt på oss pynt under åren så nu har vi i alla fall en mindre kartong full med grejer. Jag gillar lyktor, lampor och ljus av alla de slag så det har vi både köpt och gjort egna.

Det här året testade vi att göra en pumpalykta med. Stora A stod för designen och gjorde en skiss som jag fick rita av på pumpan. Sedan slet hon med både karvande och med att ta ut kärnor. Pumpan fick hedersplatsen på trappen tillsammans med vår största husspindel och ännu mer spindelnät. Den ser riktigt elak ut när den lyser.

Två andra höjdpunkter var spöklunchen tillsammans med en vän och hennes familj och vårt besök på Parken Zoo.

De var lunch à la kids style med grönt potatismos och korvfingrar (som jag glömde ta kort på) som följdes upp av spindelkaka och fruktpumpor (som jag också glömde ta kort på men gjort förut. Det finns med här ). Barnen var nöjda så då är jag också nöjd. Moset och korven kommer nog återkomma ett annat år.

Besöket på Parken Zoo börjar bli tradition för vår del. Dom gör det bra med mycket pynt, en lagom läskig spökpromenad och utklädd personal som minglar och showar. I år var vi där med vänner och Stora A hade en kompis att springa runt med. Tjejerna var jättenöjda trots min katastrofala felläsning. Jag trodde vi skulle tävla med pumpor (tjejerna hade träffats två dagar tidigare och karvat pumpor ihop) men det visade sig ha varit helgen före. Sånt får man inte läsa fel på. Men en godispåse i fiskdammen och flera rundor på spökstigen räddade upp det hela.

Nu städar vi som sagt bort pyntet för i år och väntar nääästan en månad innan nästa kartong plockas fram. På den står det advent!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram