Rabarberkräm
Det känns som att rabarber hör sommaren till. Och den här rabarberkrämen passar verkligen perfekt till mellis en varm sommardag. Kall och syrlig, mums!
Men om det är så att du inte tröttnat på rabarber än så skulle jag vilja påstå att rabarberkräm är nästan lika gott i september. Har du lite stjälkar kvar så varför inte testa?

Det var när jag och barnen skulle plocka äpplen och rabarber till ett muffinsbak som Stora A nämnde rabarberkräm. Och visst fanns det så att det räckte till både ock!
Känner du rabarbersuget? Bra, för här kommer receptet!

Du behöver
- 500 g rabarber
- 4 dl vatten
- 1 1/2 dl socker
- 2 msk potatismjöl
Gör så här
- Skala rabarbern och skär i centimeterstora bitar.
- Häll vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp.
- Tillsätt rabarberbitarna och låt koka ca 4 minuter. Rör om flera gånger.
- Häll upp potatismjölet i en skål och blanda upp med lite vatten. Strila ner i kastrullen under omrörning. Koka upp och ta från spisen.
- Låt svalna och ställ in i kylen. Klart! Det räcker till ca 4 portioner.


Krämen tjocknar ytterligare lite i kylen och ska helst serveras kall. Lycka till 😋