Livet & Vardagen

Resterna efter sköna dagar

Om du läst mina inlägg tidigare så vet du att jag gillar trädgården på kvällen när lugnet infinner sig. Barnen snusar sött i sina sängar och förhoppningsvis är disken undanplockad. Det är slut på dagens sysslor och kvällsluften är klar och frisk. Eller mindre varm i alla fall så som det har varit den här veckan när vi ätit kolossala mängder glass och melon.

Här om kvällen satt jag i en av solsängarna och tittade ut över trädgården med ett glas rabarbersaft bredvid mig. Det slog mig att trädgården var lite lagom stökig på ett skönt vis. Den bar spår efter barnens lek, makens bygge och soliga dagar med mycket bad.

Dags att städa? Nej. Jag satt kvar och njöt. Jag ser hellre på resterna efter familjens dagliga äventyr än byter bort min lugna stund. Faktum är att alla små kvarlämnade saker dessutom gav mig lite glädje i själen. För här hemma bor en familj med två underbara, envisa små stöktroll. Det ingår även två vuxna stöktroll i familjen. Och det är dom som gör huset till ett hem. Det är deras liv jag sitter och tittar ut på. Ett mysigt liv om jag får säga det själv.

En kommentar

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram