Trädgård & Odlingar

Snart är det dags att flytta in!

Inte för mig då, jag ska bo kvar i huset tills jag inte behöver någonstans att bo. Men för gurkor, tomater, vattenmeloner och squash är det snart dags att flytta in i växthuset.

Ni som brukar besöka bloggen har kanske läst både om växthuset som blåste bort och om det nya växthuset som håller på ta form. Det är mannen i mitt liv som står för bygget och nu är det nästan inflyttningsklart.

Den senaste tiden har han slitit som bara den. Och det har gett resultat. Taket är klart och ena takluckan på plats. Dörrarna är färdiga och har fått en jättefin dörrklinka. Helt i stil med hur hela trädgårdslandet med odlingsbäddar och växthus så småningom kommer att se ut. Nu är det sista takluckan, stuprör och lite finlir kvar bara. Snart kan jag flytta in alla växterna.

Tanken är att allt trä ska bli grått så småningom. Sen ska själv växthuset piffas till med hyllor på kortsidan, lite krokar och kanske, kanske en ljusslinga eller lampa. Vi (läs maken) har dragit ner både el och vatten. Men för att spara på vatten så mycket det går kommer stuprören leda ner vattnet i en stor tunna med tappkran. Vi har redan en utanför snickarboden och den fungerar strålande. Även trädgårdstomten som jag fått efter svärmor ska få flytta in och förhoppningsvis bringa odlingslycka.

Nästa gång det kommer bilder från växthuset är det fullt av växter. Det ser jag verkligen fram emot!

Han jobbar snabbt ibland! Nu är sista takluckan på plats med och grovstädningen är klar. Det närmar sig!

En kommentar

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram