Livet & Vardagen

Snöskoj i Sälen

Nu har vi landat hemma efter en vecka i Sälen. Det är fascinerande hur hjärnan fungerar. Innan vi åkte tänkte jag på sprakande brasa och ett glas rött i Lodge baren efter sista svängen utomhus. Att vi åkte med en ettåring som inte vill sitta still en sekund och är för liten att muta med varm choklad med marshmallows, det hade jag liksom förträngt.

Men det har varit mysigt. Väldigt mysig till och med. Och ett glas rödvin blev det, på restaurang, med en sexåring som tyckte ventilation var för kall och en ettåring som fick dra ut nästan alla våtservetter ur förpackningen för att vi vuxna skulle hinna äta färdigt. Men det gick.

Stora A har lärt sig åka knapplift och ploga. Hon har även tagit sig runt i längdspåret två gånger. Lilla E har upptäckt hur roligt det är att springa i hotellkorridorerna och åkt pulka. Båda barnen har kramat Valle och besökt bowlinghallen. Även om Lilla E fick bäras därifrån när han vägrade acceptera att banan enbart var till för kloten.

Även jag har tagit mig runt i längdspåret två gånger. I början på veckan åkte hela familjen och i slutet på veckan åkte jag och Stora A. Det var jättemysigt och som grädde på moset kunde jag åka båda vändorna utan att knät började göra ont. Annars brukar det kännas några dagar efteråt, men inte denna gång. Hade kanske klarat ett tredje varv?!

Jag blundar. Jag vet. Men tar man endast ett kort blir det lätt så här när det gäller mig.

Vi har med oss härliga minnen av nya förmågor, solsken som bländar i snön och nygräddade våfflor i fäboden.

Vi har varit ute mycket i snön vilket har varit skoj nu när det varit så snöfattigt på hemmaplanen. Vi har umgåtts i ett lugnare tempo än den vanliga vardagen tillåter och det har vi alla fyra mått bra av. Det har varit semester. Och den har varit riktigt, riktigt härlig. Det var så där så att vi önskade att semestern kunde fortgå någon dag till. Samtidigt som huset där hemma började kännas lockande igen. Egna sängarna, egna leksakerna, husdjuren. Det inte för inte som man säger ”Borta bra men hemma bäst”.

Pst! Det kommer ett blogginlägg till om något speciellt som hände i Sälen. Håll ögonen öppna efter mer snöskoj.

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram