Trädgård & Odlingar

Tulpantokerier

I höstas skrev jag ett inlägg om min tulpanpanik när jag var orolig över att inte hinna plantera några nya tulpanlökar. Sen kom det ett nytt inlägg när paniken lagt sig och allt var under kontroll. Nu är det dags för nästa del i följetången. Det är tulpantokerier på gång.

Vår i trädgården?!

Det har ju varit en ovanligt mild vinter här i mellersta Sverige. Vi hade snö några dagar i början på december. Sen har det varit barmark och plusgrader nästan hela tiden. Det verkar ha ställt till det för mina tulpaner. Ja för alla vårlökar i trädgården är jag rädd.

Det här är mina nysatta tulpaner. Dom har kommit upp en bra bit redan och det är bara sista januari. Här pratar vi allvarliga tulpantokerier. Alla noga utvalda lökar som kärleksfullt har placerats ut i rabatten riskerar att stryka med om vintern får för sig att dyka upp i år.

Men det är som sagt inte bara tulpanerna. Även krokusen tittar fram och verkar längta efter vårsolen. Det gör ju i och för sig jag med. Men när vårsolen väl kommer vill jag gärna ha några vårblomster kvar att njuta av.

Så mamman i mig hoppas på snö så barnen kan ut och leka, åka pulka och skidor och bygga snögubbar. Så som det ska vara på vintern. Men odlaren i mig hoppas på fortsatt mildväder så blommorna överlever. Vi får ju i alla fall en veckas snö i Sälen på sportlovet…

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram