Livet & Vardagen

Vackra höst!

Mitt förra inlägg om hösten, Höstfeeling och covid -19 trötthet, var en smula melankoliskt, så nu kommer ett positivare inlägg. För hösten har ju mycket vackert att bjuda på också.

Som vägen vid vårt hus tillexempel. Snart är portalen försvunnen, men än förgyller den vår väg med sin vackra höstskrud.

Vi har även höstplanteringarna. Dom är inte så många, men dom piggar upp. På trappen står den här kreationen tillsammans med en mindre kruka som bara innehåller ljung. Tyvärr så syns inte svampen så bra insåg jag när jag såg krukan på bild. Den får byta plats imorgon.

På andra sidan dörren står det lite pumpor som väntar på att bli utskurna. Nu i helgen ska det nämligen halloweenpyntas med både det ena och det andra. Stora A är väldigt taggad och har velat sätta igång sen vi var på självplock och köpte pumporna.

En av årets höstfavoriter gömmer sig på baksidan av huset. Ihop med några andra växter, och självklart några pumpor, finns sig den här godingen.

Det som ser ut som små bär är i själva verket knoppar. Den ska se ut så här hela vintern för att sedan börja blomma till våren. Jag hoppas den håller vad den lovar och ser redan fram emot blomningen.

Så på med mössan och gå ut och njut av höstvädret när solen tittar fram. Det finns så mycket vackert där ute i att se. För att inte tala om mysfaktorn när man kommer in igen. Här hemma har maken eldat i kaminen flera kvällar i rad. Det ger både värme och mysig stämning. Och skulle kaminen stå oanvänd en kväll, jamen då finns det ju sockor. Här är mitt nyaste inköp!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram