Trädgård & Odlingar

Välkommen in i växthuset!

I år går det så bra med odlingarna i växthuset (ta i trä) vilket gör mig himla glad. Här bor plantorna jag sått från frö, vårdat under växtbelysning och allmänt duttat och gullat med. Och nu breder dom ut sig både på höjden och på bredden. Kolla in det här!

Vårstädat och redo.
Växter som börjat komma igång.
Växter som verkligen ÄR igång!

Här inne bor tre plantor av gurksorten Cordoba som vi odlat tidigare. Två av dom har redan levererat en hel del gurkor och den tredje är på gång. Jag sådde en omgång till lite senare för att förlänga säsongen vilket jag hoppas ska fungera.

Här inne finns även tomaten 100/1000 och bara alla blommor gör det lätt att förstå varför den heter som den gör. Den är även först ut med mogna tomater. Små och goda, dom här kan man lägga i en skål och äta framför tv:n.

Vi har även tomatsorterna Cindel, Sungold, Pink thai egg och Black cherry. Samtliga har tomater på gång som jag verkligen ser fram emot att få smaka!

Pink thai egg väntar på att bli just rosa.

Sen har vi melon, och här har jag klantat mig. Vattenmelonen är antingen Suger baby eller en sort jag inte hittar namnet på. Namnpinnarna saknas efter en omskolning… Men första lilla minimelonen har dykt upp. Förra året var det många minimeloner som dök upp och sedan skrumpnade bort. Varför vet jag inte. Men jag hoppas det går bättre i år. Den blommar mycket just nu i alla fall.

Vattenmelon på gång.

Melon nummer två är Piel de Sapo. Den har helt tagit över sin hörna i växthuset. Tre blommor är på väg men inga små minimeloner än. Det är första gången vi odlar den här sorten så jag hoppas att vi lyckas få någon melon i alla fall. Det här är nämligen en av mina favoritsorter.

Sist ut är paprikan som faktiskt är ett ”bonusbarn” för den kommer från mammas vårdande händer. Blommorna finns där så nu hoppas vi på paprikor.

Det var lite från växthuset. Ha nu en riktigt trevlig dag!

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram