Trädgård & Odlingar

Vårpromenad i trädgården

Idag skiner solen och det känns verkligen att trädgården har börjat vakna till liv. Krokusarna öppnar upp sig mot solstrålarna, blåsipporna smyger sig fram bland fjolårslöven och katten blickar ut över ägorna.

Det har varit tufft med det nerblåsta växthuset. Från inflyttningsklart till kaffeved på en eftermiddag. Men nu är räddningsplanen nästan klar och vi hoppas kunna återanvända mycket till nybygget. Det gör det lättare att njuta av trädgården och vårsolen. Det gäller bara att inte vrida huvudet bort mot platsen för kraschen.

Så därför har jag koncentrerat mig på annat. Som att trädgården verkligen börjar vakna upp efter vinterdvalan. En vårpromenad i trädgården bjuder på gröna blad bland jordgubbarna och knoppar redo att gå i blom på prydnadskörsbärsträdet.

Påskliljorna är nästan framme medans tulpanerna försöker huka sig fram för att inte upptäckas av rådjuren. Inte alla lyckas.

Nu är hela familjen ledig en veckan och SMHI har lovat fler fina dagar. Så min förhoppning är att vårpromenaden blir till vårstädning och att det första mellanmålet för i år intas i uterummet. Då är livet på topp!

En kommentar

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram