Drömmar & Inspiration,  Livet & Vardagen,  Trädgård & Odlingar

Vi ordnar en grillplats

Vi har en mysig kulle på tomten. Omgärdad av träd, tujor och rosor och välsignad med solens sista strålar på vår tomt. Men vi är aldrig där. Det är ett hörn av tomten som står oanvänd och nån gång varje år pratar vi om att vi måste komma på vad vi ska göra av platsen egentligen.

Vi ville inte styra upp det för mycket, det skulle inte passa. Vi ville inte styra upp det för lite, då kunde det lika gärna vara som det är. Så vad skulle det bli?

Jo, det skulle bli en grillplats!

Jag la ut en efterlysning på Facebook, träd sökes. En av mina vänners föräldrar råkade se det och dom hade nyligen tagit ner björkar. Vips så fanns det uppsågade stubbar för avhämtning. Så himla snällt, vi fick t.o.m. önska höjd på dom.

Så för två veckor sen drog hela familjen iväg på stubbhämtning. Vackra björkstubbar lastades på släpet och en korg med jordärtskockor, squash och päron lämnades som tack.

Maken tog på sig uppgiften att släpa upp alla stubbar på kullen och grävde även ur för grillplatsen och bottnade med markplattor vi hade kvar. Han är väldigt bra på fix. Och vips så var detta med att ordna en grillplats halvklart.

Jag klippte buskar, kortade in grenar och beskärde träd då hela kullen med tillhörande planteringar blivit en smula vildvuxen. Under tiden spånade Maken på idéer till själva grillen. Det visade sig att vi hade kantstenar så det räckte. Sa jag att han är bra på fix?

Ett grillgaller och några vedträn senare var det dags för invigning. Hörde vi någon säga varm choklad och marshmallows?

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram