Mat & Dryck

Rabarbermuffins

Igår blev det ”vårbak” för första gången i år. Det vill säga vi bakade med något egenodlat. Det blev en gammal favorit här hemma, nämligen rabarbermuffins. Jag och barnen tog med skördekorgen ner till trädgårdslandet och sen satte vi igång att baka. Så gott!

Här kommer det, receptet som passar klockrent till vårens härliga fikastunder!

Du behöver

  • 125 g rumstempererat smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl rabarber i fint skurna bitar
  • 2 msk socker till rabarbern

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta fram smöret så det blir rumstempererat.
  • Skär upp rabarbern i små bitar. Lägg i en skål med 2 msk socker och blanda.
  • Ställ 15-20 muffinsformar på en plåt.
  • Vispa socker och rumstempererat smör i en ny skål.
  • Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
  • Tillsätt mjölblandningen i smeten under omrörning.
  • Vänd ner den finskurna rabarbern i smeten.
  • Fördela smeten i muffinsformarna. Ca 1/2 formen kan fyllas, de jäser mycket i ugnen.
  • Låt svalna. Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram