Trädgård & Odlingar

Utökad växtbelysning!

Jag är så nöjd! Maken har återigen hjälpt mig att trixa och fixa så nu har jag ännu mer växtbelysning. Både jag och mina små plantor älskar det.

Årets uppdaterade belysning till större växter.

Det började 2021 med att jag köpte två mindre växtbelysnings armaturer. Efter att ha läst så mycket om alla fördelar och fina knubbiga plantor ville jag testa och se om det blev så stor skillnad som alla sa. Det blev det, och i det här blogginlägget berättade jag att jag var fast.

Den allra första belysningen från 2021.

Året efter utökade jag med en metallhylla med fastsatt ledbelysning. Maken fixade lamporna och vips fanns det ännu mer plats att förodla. Jag var supernöjd och självklart skrev jag om det här på bloggen också.

Förra årets belysningshylla.

Men kan ni tänka er. I år kände jag ändå att jag skulle kunna behöva ännu mer plats att förodla och därmed ännu mer växtbelysning. Eftersom lamporna i hyllorna sitter fast ville jag ha belysning som jag kunde höja upp varefter plantorna blev större. Det slutade med att jag bestämde mig för att använda gäststugan.

Jag satte värmen på 18 grader, köpte ett rejält hopfällbart bord från Jula och fyra nya lampor från Ledgrossisten som hängdes upp i kedjor för att lätt kunna ändra höjden. Skomattorna från Ikea som jag brukar ha under krukorna i växthuset hämtades in och fem i rad visade sig passade perfekt på bordet.

Årets bord med höj och sänkbara lampor.

Nu har majs, kronärtskocka, pumpa och en tidigt satt gurka fått ta plats i gäststugan. Om några veckor när tomaterna börjar bli för stora för växthyllan får även dom flytta ut.

Som sagt, jag blev så himla nöjd! Igen. Nu borde jag ju ha så jag klarar mig kan man tycka. I alla fall ett tag 😊

error

Följ Rosa pioner via mail, Facebook och Instagram